Lajme

Vazhdojnë mashtrimet në Zvicër: Qytetarët, në hall

Postfinance lëshon një paralajmërim për letrat e phishing

Mashtruesit aktualisht po dërgojnë letra phishing që përmbajnë një kod QR, duke pretenduar se vijnë nga banka në pronësi të qeverisë, përcjell albinfo.ch.

Letra pretendon se aksesi i marrësit në shërbimet e-banking duhet të riaktivizohet nëpërmjet kodit QR.

“Megjithatë, kodi çon në një faqe phishing”, tha banka në një deklaratë për shtyp. “Postfinance nuk dërgon këtë lloj letre”.

Ajo po i bën thirrje kujtdo që merr një postë të tillë ta injorojë atë dhe të kontaktojë linjën telefonike të bankës në 0848 888.

Ky është i fundit në një varg të gjatë mashtrimesh në Zvicër që pretendojnë se vijnë nga burime me reputacion dhe madje edhe autoritete zyrtare, por në fakt janë përpjekje për të nxitur para.