AT Balkani

Vjenë: Partneriteti i Qeverisë së Kosovës me Bankën Botërore

Në Vjenë të Austrisë u mbajt një takim rreth partneritetit të Qeverisë së Kosovës me Bankën Botërore

Zëvendëskryeministri i parë i Qeverisë së Kosovës, Besnik Tahiri, së bashku me Ambasadorin Lulzim Pllana, në Vjenë të Austrisë takuan Linda Van Gelder, drejtoreshë e Bankës Botërore për Ballkanin Perëndimor, me të cilën diskutuam partneritetin e Qeverisë së Kosovës me Bankën Botërore, transmeton albinfo.ch.

Ata u dakorduam që të punojnë së bashku në procesin e reformave, duke thelluar bashkëpunimin për të shtyrë përpara reformat në administratën shtetërore, ligjin e Qeverisë, atë të inspeksioneve, të pagave në sektorin publik, financave lokale dhe programin për reduktimin e barrës administrative.

Në këtë takim, Van Gelder njoftoi për ndihmat financiare që do të vijnë nga Banka Botërore, si në programe zhvillimire dhe infrastrukturore, ashtu edhe për programin që do të ndihmohen bizneset e vogla dhe të mesme. Po ashtu, u diskutua edhe për vizitën që ekipi i qeverisë, i kryesuar nga Ministrja e Financave, do ta ketë në SHBA. /Albinfo.ch

Fotografia e Besnik Tahiri

Fotografia e Besnik Tahiri