Autotech

Volkswageni do të ndalojë prodhimin e veturave me gaz

Kompania gjermane Volkswagen ka njoftuar të hënën se do të ndalojë zhvillimin e veturave me gaz dhe se do të koncentrohet në motorët elektrikë, shkruan Koha.net.

Drejtori i Departamentit për Zhvillim në Volkswagen, Frank Welsch, tha se vitin e shkuar janë shitur vetëm 110 mijë vetura me gaz në gjithë botën, që është pak të arsyetohet vazhdimi i investimit.

“Prodhimi i veturave ekzistuese nuk do të ndalet menjëherë, por nuk do të prodhohen modele të reja”, ka thënë Welsch për mediat gjermane, përcjell Albinfo.ch.