Lajme

Winterthuri me shpejtësi 30 km/h në të gjithë qytetin

Për më tepër, kufiri i shpejtësisë do të ulet nga 30 km / h në 20 km/h në zonat e banuara

Në një lëvizje të hartuar për të inkurajuar trafikun e këmbësorëve dhe biçikletave, qyteti zviceran i Winterthur do të vendosë një shpejtësi prej 30 km/h në të gjitha rrugët.

Për më tepër, kufiri i shpejtësisë do të ulet nga 30 km / h në 20 km/h në zonat e banuara.

Këshilli i qytetit i tha “20 Minute” se ata duan të zhvillojnë një kulturë të re trafiku në qytet duke bërë hapësira dhe sheshe rrugësh më tërheqëse, ndërsa ulin zhurmën dhe ndotjen e mjedisit, përcjell tutje albinfo.ch.

Këshilli gjithashtu tregoi që modelimi i tyre tregoi se trafiku nuk do të ngadalësohej ndjeshëm, me ndryshimin e kufirit të shpejtësisë që shoqërohej me ndryshime në programimin e semaforit për të krijuar një “fluks të vazhdueshëm” të trafikut.

Ndryshimet do të futen gradualisht, me kufirin e shpejtësisë të vendosur të ulet në 30 km / h në zona të zëna si qyteti i vjetër dhe qendrat e rrethit deri në 2025.

Kjo më pas do të pasohet nga rrugë me një dendësi të lartë të ndërtesave.

Në mënyrë që të përmirësohet transporti publik, çiklizmi dhe aksesi për këmbësorët, korsitë e dedikuara të autobusëve dhe korsitë e biçikletave do të futen në zona të caktuara.

Plani pasqyron hapa të ngjashëm duke u ndërmarrë në Cyrihun fqinj, ku këshilli i qytetit ka ndryshuar një ligj dekada të vjetër që mbronte numrin e hapësirave të parkimit për makinat në qytet, përcjell tutje albinfo.ch.

Ligji, i dhënë në vitin 1996, kërkonte që numri i vendeve të parkimit në qytet të mbahej në të njëjtin nivel më 1990.

I njohur si “kompromisi historik i parkingut”, kjo do të thoshte që sa herë që një vend parkimi hiqej nga qyteti, një tjetër duhej të ndërtohej ose krijohej për ta zëvendësuar atë.

Social Demokratët qeverisës të qytetit argumentuan se ishte e nevojshme më shumë hapësirë në mënyrë që këmbësorët të mund të “zgjateshin dhe shëtisnin”.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI