Integrimi

Ylfete Fanaj, me 16’274 vota, nuk mbërrin kuotën për Parlament

Ajo ka dalë e katërta në listën e partisë së saj në Luzern. Dy të parët shkojnë në Bernë

Kandidatja tjetër me prejardhje shqiptare nga e cila pritej një rezultat solid, Ylfete Fanaj nga Partia Socialdemokrate, në Lucern për një numër të vogël nuk do të mund të përfaqësohet në Parlamentin e Zvicrës. Partia e saj në kantonin Luzern kësaj here ka fituar një deputet më shumë se herën e kaluar (2 gjithsej) por numri i votave të Ylfetes nuk mjafton për të siguruar biletën për në Bernë.

Ajo, sipas gjendjes  përfundimtare ka grumbulluar 16.274 vota dhe është e katërta në listë. Kjo është gjendja pas numërimit  të votave të qytetit të Lucernit. Rezultatet e qytetit janë vonuar kështu që me ardhjen  e tyre Ylfetes i janë shtuar edhe rreth 6500 vota të reja, përveç 9813 sa i kishte më parë. Ajo e ka konfirmuar për albinfo.ch me këtë rast se ka ndryshuar edhe radhitja në listë. Tash Fanaj është e katërta ndërsa në gjendjene raportuar më parë ajo kishte vendin e pestë.

Pas arritjes së rezultatit përfundimtar, Ylfete Fanaj thotë të jetë e kënaqur. “Edhe pse nuk munda të arrij në parlament, jam e kënaqur me rezultatin. Kam 6300 vota më shumë se në zgjedhjet e kaluara” thotë ajo në bisedë me albinfo.ch.