Zhvillim

Zbulo bukuritë e Kosovës

Me kalimin e viteve, secili apo secila nga ne e kemi vështirë t’u ikim ca riteve që po përsëriten për çdo vit kur kthehemi për të kaluar pushimet verore në ditëlindje: vizitë mbarë familjes, organizim apo pjesëmarrje në dasma të farefisit, organizim praktik të qëndrimit të përkohshëm, hallakamë me orare, shpenzime të paplanifikuara, eventualisht ca ditë në bregdetin shqiptar apo turk dhe kthim në përditshmërinë e jetës në Zvicër, Gjermani apo gjetiu.

Nëpërmjet këtyre riteve mërgimtarët i mbushin bateritë emocionale dhe e kompensojnë në njëfarë mënyre mallëngjimin për mungesën dhe vitet e kaluara larg familjes së gjerë. Për gjeneratën e dytë, ditët që i kalojnë në vendlindjen e prindërve të tyre mbeten relativisht të varfra në raport me nevojat e tyre për t’i kuptuar thellësitë e kulturës dhe shoqërisë së prejardhjes së tyre. Për këta të fundit madje shpeshherë perimetri gjeografik i pushimit mbetet i kufizuar mes fshatit apo qytetit prej nga vijnë prindërit, deri në një kalim eventual në Prishtinë.

Ky numër special i Albinfo.ch synon pikërisht t’ju sjellë më afër informata mbi thesaret natyrore, historike si dhe mundësitë e shumta ekzistuese të aktiviteteve të lira që mund t’i realizoni gjatë pushimeve verore në Kosovë, pa i harruar informatat praktike dhe këshillat e ndryshme që do t’ua lehtësojnë qëndrimin atje. Qëllimi ynë është që t’ju sjellim ide dhe t’ju joshim që t’i zbuloni bukuritë e Kosovës. Në këtë mënyrë që ta pasuroni më shumë kujtesën tuaj personale dhe të familjes suaj për kohën që e keni kaluar në vendlindje.

Pushime të këndshme!

Shfletoni revistën me poshtë:


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI