Shkurt.ch

Zviceranët gjithnjë e më shumë përdorin vetura elektrike

Numri i regjistrimeve të vetura elektrike është dyfishuar në Zvicër në vitin 2019

Kishte më shumë se gjashtë milionë automjete motorike në rrugët zvicerane vitin e kaluar, duke u rritur me 0.8% në vitin 2018. Nga 312.900 vetura që ishin regjistruar rishtazi, rreth 13,200, ose 4.2%, ishin elektrike. Veturat hibride gjithashtu panë një rritje të regjistrimeve të reja prej 70.9% në vitin 2018, përcjell albinfo.ch.

“Kjo do të thotë që regjistrimet e reja të veturave elektrike u rritën ndjeshëm nga viti në vit (+143.9%), ndërsa numri i veturave të drejtuara me benzinë tregoi vetëm një rritje të vogël (+ 1.9%) dhe veturat diesel edhe një herë panë një rënie të qartë (- 11.9%)”, tha Zyra Federale e Statistikave.

E-veturat kanë fituar popullaritet gjatë dy dekadave të fundit: në vitin 2000, ishin vetëm 754 në përdorim. Në vitin 2019, kjo ishte rritur në 28.716, duke marrë parasysh automjete të reja dhe të vjetra.