Sporti

Zviceranja Sprunger fiton medaljen e artë: ‘Është e pabesueshme’

“Shkoi perfekt”, thotë Sprunger, “pas pengesës së tetë, pashë që isha shumë para. Aty i dhashë edhe një hov tjetër dhe luftova deri në fund. Është e pabesueshme”.

Lea Sprunger është zviceranja e parë që fiton medaljen e artë në Kampionatin Europian të atletikës në Berlin në vrapimin 400 metra me pengesë.

28-vjeçarja, e cila ishte optimiste se do të dilte e para, e përfundoi garën me 54.33 sekonda, kurse e udhëhoqi atë nga fillimi.

“Shkoi perfekt”, thotë Sprunger, “pas pengesës së tetë pashë që isha shumë para. Aty i dhashë edhe një hov tjetër dhe luftova deri në fund. Është e pabesueshme”.

Pas Sprunger, vendin e dytë e mori ukrainasja Anna Ryschikova (54,51), ndërsa vendin e tretë Meghan Beesley (55,31).