AT Balkani

Zvicra, Austria, Luksemburgu dhe Norvegjia dhurojnë 12 mijë testime në Kosovë

Qeveritë e Dukatit të Madh të Luksemburgut, Zvicrës, Norvegjisë dhe Austrisë ndihmojnë sektorin e shëndetësisë në Kosovë

Është bërë e ditur se qeveritë e Dukatit të Madh të Luksemburgut, Zvicrës, Norvegjisë dhe Austrisë, në partneritet me Programin e Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në Kosovë, vazhdojnë të dhurojnë pajisje testimi për COVID-19, shkuran albinfo.ch.

Duhet theksuar se në donacionin e fundit, i cili iu dorëzua sot Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik të Kosovës (IKSHPK) dhe Ministrisë së Shëndetësisë, përfshijnë 24 pako të kompleteve të koleksionit të mostrave PCR UNIVERSAL / VIRAL COVID-19 që përmbajnë 12,000 copë, shkruan tutje albinfo.ch.

Duhet theksuar se pandemia ka zhvendosur fokusin e Programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në Kosovë dhe partnerët e saj të vjetër për të luftuar COVID-19. Që nga shpërthimi, me kontributin bujar të partnerëve të zhvillimit, ne kemi qenë në gjendje të mbështesim vazhdimisht institucionet e Kosovës për të kapërcyer këtë sfidë të fundit globale. Ne kemi punuar gjatë gjithë kohës për të zvogëluar dhe parandaluar përhapjen e mëtejshme të pandemisë, duke qëndruar së bashku me njerëzit e Kosovës në këto kohë nevoje.

Ky donacion i fundit i pajisjeve të testimit rikonfirmon partneritetin tonë të përbashkët të fortë dhe të vazhdueshëm me institucionet shëndetësore, besimin se ne jemi më të fortë së bashku në luftën kundër COVID-19, dhe një tjetër shembull i shkëlqyeshëm i një përgjigje efektive ndaj krizës.

Duke punuar në zemër të ekipit të KB, UNDP në Kosovë ka mbështetur njerëzit dhe institucionet e Kosovës për t’u përgatitur, përgjigjur dhe rikuperuar nga pandemia COVID-19 që nga shpërthimi, duke u përqendruar veçanërisht te më të rrezikuarit. Ne kemi zhvendosur me shpejtësi fokusin, duke iu përgjigjur me shpejtësi dhe me efikasitet dhe duke riorientuar programin tonë për të ndihmuar përpjekjet e Kosovës për të ndaluar përhapjen e virusit, duke ndihmuar në mbrojtjen e njerëzve nga pandemia dhe ndikimet e saj, reagimi gjatë shpërthimit dhe rikuperimi nga ndikimet ekonomike dhe sociale në muajt që vijnë. /Albinfo.ch

Fotografia e UNDP Kosovo

Fotografia e UNDP Kosovo

Fotografia e UNDP Kosovo

 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI