Tematike

Zvicra, ideale për t`i kaluar pushimet

Zvicra po vlerësohet për ruajte të mjedisit

 

Zvicra mban rekordin për mjedisin më të shëndoshë, sipas një studimi global krahasimi nga Forumi Ekonomik Botëror (WEF), përcjell albinfo.ch.

Sipas këtij studimi, Zvicra rënditet si vendi i 10-të më konkurruese, ku sipas këtij hulumtimi del se Zvicra sa i përketë mjedisit qëndron në krye të listës.

Studimi përmend një specifik të sistemit të trajtimit të ujërave të ndotura të Zvicrës dhe rekordin mbresëlënës të vendit në kategorinë e “zbatimit rregullator të mjedisit dhe rreptësisë”.

Zvicra gjithashtu vlerësohet si një nga vendet më të sigurta në botë për të vizituar dhe arrin shenja të larta për mjedisin e saj konkurrues të biznesit, taksat e ulëta dhe pasurinë e fuqisë punëtore shumë të aftë, transmeton albinfo.ch

Nuk është për t’u habitur që Zvicra konsiderohet si një nga vendet më të shtrenjta për t’u vizituar.

Numri i qëndrimeve gjatë natës në hotelet zvicerane u rrit me 3.8% vitin e kaluar në 38.8 milionë, i shtyrë nga numri i shtuar i vizitorëve nga Shtetet e Bashkuara dhe Azia.