Lajme

Zvicra ndan 175 milionë franga për luftimin e Covid-19

Qeveria ka aprovuar alokimin e 175 milionë CHF (180.3 milionë dollarë) për të ndihmuar në sigurimin e aksesit universal të produkteve diagnostikuese dhe terapeutike

Nga kjo shumë, Agjensia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim ka dhënë tashmë 52 milionë CHF për organizata, përfshirë Kombet e Bashkuara dhe Lëvizjen Ndërkombëtare të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe, dhe si ndihmë bilaterale në formën e furnizimeve të shpëtimit për rajonet e goditura nga kriza, përcjell tutje albinfo.ch.

Koalicioni për Inovacionin e Përgatitjes Epidemike ka pranuar 10 milionë CHF për kërkimin e tij për një vaksinë kundër koronavirusit të ri.

Ndër përfituesit e rinj të ndihmës të zbuluara janë Gavi, një aleancë me bazë në Gjenevë që shpërndan vaksinat në vendet në zhvillim. Është vendosur të marrë 30 milionë CHF. Zvicra po jep gjithashtu kontribute në fondacionin “Welcome Trust” dhe Fondacionin për Inovativë “New Diagnostics”, të cilat lehtësojnë qasjen në produktet diagnostikuese dhe terapeutike Covid-19.

Qeveria zvicerane po siguron gjithashtu një shtesë prej CHF50 milionë për të rritur ndihmën humanitare në përgjigje të ankesave nga organizatat ndërkombëtare dhe për të mbështetur projektet e ndihmës bilaterale.

CHF 2,5 milionë e fundit do të shkojnë në Organizatën Botërore të Shëndetit (WHO), përcjell tutje albinfo.ch.