Lajme

Zvicra rrit fondet për të luftuar smundjet infektive

Qeveria zvicerane po rrit mbështetjen për luftën kundër sëmundjeve infektive dhe ekspertizën globale të Gjenevës për shëndetin duke kontribuar afro 100 milion franga (102 milion dollarë) për agjencitë shëndetësore, përcjell albinfo.ch

Këshilli Federal i Zvicrës miratoi të mërkurën një kontribut prej 64 milionë franga për Fondin Global për të luftuar SIDA-n, Tuberkulozin dhe Malarjen për periudhën 2020–222 dhe një 30 milionë shtesë për Programin e Kombeve të Bashkuara për HIV / AIDS për periudhën 2019–21, përcjell albinfo.ch

Cdo vit, 2.5 milionë njerëz vdesin nga këto tre sëmundje infektive, kryesisht në vendet me të ardhura të ulëta dhe të mesme, tha Qeveria në Bernë në një deklaratë.

Me këtë kontribut, Zvicra tha se kishte për qëllim forcimin e sistemeve shëndetësore dhe ndihmën në luftimin e varfërisë duke rritur gjithashtu pozicionin e Gjenevës si një qendër e përsosmërisë për shëndetin global.

Qeveria theksoi gjithashtu numrin e kompanive farmaceutike dhe agjencive të tjera globale të shëndetit në vend që e bënë atë qendër për mbledhjen dhe koordinimin e përpjekjeve për të çuar përpara luftën kundër sëmundjeve infektive, përcjell albinfo.ch