AT Balkani

Zvicra solli trendet, qasjet dhe aftësitë më të reja për sipërmarrësit në Maqedoni

Programi zviceran i sipërmarrjes në Maqedonin Veriore

Programi zviceran për katër vjet me radhë solli trendet, qasjet dhe aftësitë më të reja për sipërmarrësit në Maqedonin Veriore, shkruan albinfo.ch.

Gjatë 4 vjetëve të fundit, Programi zviceran i sipërmarrjes angazhoi shumë ekspertë ndërkombëtarë për të sjellë trendet, qasjet dhe aftësitë më të reja për sipërmarrësit e Maqedonisë Veriore, në mënyrë që të përshpejtojnë bizneset e tyre dhe të ndihmojnë në ndërtimin e një ekosistemi të mirëfilltë, shkruan albinfo.ch.

Barbara Fischer është një eksperte nga Zvicra që ndihmon në lidhjen start-up dhe investit në Maqedonin Veriore.

Ajo po ashtu është themeluese e Arena Ventures, një kompani që punon me themeluesit e fillimit të teknologjisë dhe u ndihmon maqedonve të rrisin bizneset e tyre. Si pjesë e angazhimit të saj me programin zviceran të sipërmarrjes zvicerane, ajo ka një pasqyrë të skenës fillestare maqedonase.

“Në 2005 themelova V2B SaaS Marketing Tech, të cilën e shita në vitin 2012. Pas disa pozicioneve të punës në korporatat globale, unë themelova Arena Ventures më 2016, sepse doja të punoja me themeluesit e fillimit të teknologjisë dhe t’i ndihmoja ata të rritnin bizneset e tyre. Me Arena, ne ndihmojmë fillestarët në gjithë Evropën në zhvillimin e biznesit të tyre dhe procesin e përgjithshëm të investimeve në mbledhjen e fondeve”, tha ajo.

Në vitin 2019, Fischer u njoh me ekipin e Programit Zviceran të Sipërmarrjes (Swiss EP) në Cyrih dhe filluan të punojnë së bashku. “Në Ballkan unë punoj kryesisht me gra sipërmarrëse dhe gra në pozita udhëheqëse. Me ekipin vendor të EP Zvicerane, ne ndihmojmë gratë themeluese me transferimin e njohurive, ndërtimin e kapaciteteve dhe shërbime të ndryshme në mënyrë që bizneset e tyre të rriten më shpejt. Ndër shërbimet që ne ofrojmë janë punëtori mbi strategjinë e biznesit, ligjëratat mbi proceset e investimeve dhe seancat individuale të mentorimit. Unë gjithashtu isha i nderuar që isha pjesë e iniciativës Womenfireursurs Stories dhe faqerojtësi 5-ditor për shtatë gra themeluese që po fillojnë kompani për herë të parë dhe mezi pres bashkëpunimin e ardhshëm dhe ndërtimin e kapaciteteve në këtë komunitet”, u shpreh ajo. /Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI