Lajme

1 në 5 të rritur në SHBA shfaqin simptoma post-COVID

Gati 1 në 5 të rritur amerikanë që raportuan se kishin COVID-19 në të kaluarën, kanë ende disa nga simptoma të virusit.

Të dhënat u mblodhën nga 1-13 qershor nga Byroja e Regjistrimit të SHBA dhe u analizuan nga Qendrat e SHBA për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve në SHBA, në kuadër të një studimi.

Simptomat e gjata të COVID nënkuptojnë: lodhje, rrahje të shpejta të zemrës, gulçim, dhimbje kronike, anomali shqisore dhe dobësi të muskujve.

Gratë kishin më shumë mundësi të ishin të infektuar me COVID për një kohë të gjatë sesa burrat, sipas studimit, me 9.4% të grave të rritura në SHBA që raportuan simptoma të gjata të COVID krahasuar me 5.5% të burrave.

Studimi zbuloi gjithashtu se të rriturit më të rinj kishin më shumë gjasa të kishin simptoma të vazhdueshme sesa të rriturit e moshuar./Reuters