Kosova

25 vjet nga masakra në Burgun e Dubravës

25 vjet më parë në Burgun e Dubravës u krye njëra nga masakrat më të mëdha në Kosovë ndaj shqiptarëve nga regjimi i Sllobodan Millosheviq.

Masakra në Burgun e Dubravës është kryer prej datës 19 deri më 24 maj të vitit 1999 dhe aty u vranë 160 të burgosur shqiptarë, si dhe u plagosën më shumë se 300 të tjerë.

Benda burgut të Dubravës gjendet një pllakë përkujtimore me emrat e të vrarëve në këtë masakër, që konsiderohet si një nga masakrat më të mëdha të regjimit serb të kryer ndaj shqiptarëve. Ende për këtë masakër nuk është dënuar askush./KSP