AUTOTECH

330 milionë përdorues në Twitter duhet të ndryshojnë fjalëkalimet e tyre

Twitter kërkoi nga mbi 330 milionë përdorues të enjten në mbrëmje për të ndryshuar fjalëkalimin e tyre.

Twitter pranoi se zhvilluesit kishin ruajtur disa fjalëkalime të pacënuara në bazat e të dhënave të brendshme. “Ne kemi zbuluar kohët e fundit këtë gabim.”, thotë Twitter.

“Ky gabim është rregulluar dhe nuk kishte të bëjë me asnjë sulm hakerësh nga jashtë apo edhe ndonjë keqpërdorim i të dhënave nuk është gjetur, tha Twitter në një deklaratë.

Se të dhëna e përdoruesve ishin prekur nga kjo vrimë e sigurisë fillimisht ishte e panjohur. Gjithashtu, nuk kishte asnjë informatë se si kompania amerikane kishte mësuar gabimin. Thirrja për ndryshimin e fjalëkalimit është një masë paraprake, tha kompania në një blog.

Twitter kërkoi falje për gabimin. “Na vjen keq,” tha ai Twitter në një mesazh. Përveç ndryshimit të fjalëkalimit, u rekomandua edhe futja e të ashtuquajturit autentifikim me dy faktorë.