Të tjera

50 sportistët më të paguar të të gjitha kohëve?

50 sportistët më të pasur kanë fituar në total 45.9 miliardë dollarë

Faqja e specializuar Sportico përpiloi klasifikimin e 50 sportistëve më të paguar në histori, duke përfshirë pagat dhe marrëveshjet tregtare dhe sponsorizuese.

Sportisti, i cili i sheh të gjithë nga lart poshtë, është legjenda e basketbollit, Michael Jordan, i cili, pavarësisht se u tërhoq në vitin 2003, ka një marrëveshje me Nike, me të cilën prodhon këpucët e famshme Air Jordans, shkruan Monitor, transmeton albinfo.ch.

Marrëveshja i siguron ish-basketbollistit të ardhura vjetore të larta.

Në lidhje me futbollin, vijon dueli mes Cristiano Ronaldo dhe Lionel Messi, përkatësisht në vendin e 5-të dhe të 7-të në klasifikim e përgjithshëm, me një diferencë “vetëm” 100 milionë dollarë.

50 sportistët më të pasur kanë fituar në total 45.9 miliardë dollarë, (33.2 miliardë dollarë në bazë nominale nëse merret në konsideratë inflacioni) deri në fund të vitit 2022.

Ata përfaqësojnë nëntë sporte nga 17 vende të botës. Mbizotërojnë lojtarët e NBA, 13 të tillë. SHBA përfaqësohet me 31 sportistë.

Në renditje është vetëm një grua, Serena Williams, në vendin e 38-të, me 600 milionë dollarë, duke marrë në konsideratë edhe inflacionin. Conor McGregor është i vetmi atletë i MMA në renditje.

https://www.sportico.com/feature/highest-paid-athletes-all-time-1234711562/