Lajme

A duhet të mbyllet Gjermania?

Situata me pandeminë në Gjermani është përkeqësuar shumë, kësisoj ka pasur thirrje për një bllokim, mirëpo Qeveria e Gjermanisë refuzoi të mbështesë këto thirrje të premten.

Ministri i Shëndetësisë, Jens Spahn, ka deklaruar se kontaktet mes njerëzve duhet të reduktohen në masë të madhe, duke paralajmëruar se “situata është dramatikisht serioze, madje më serioze se në çdo periudhë të pandemisë”.

Mirëpo, Spahn ka refuzuar të thoshte nëse do të mbështeste kufizimet e përgjithshme të llojit të parë gjatë fazave të mëparshme të pandemisë, kur shkollat, dyqanet jothelbësore dhe fusha të tjera të jetës publike ishin mbyllur.

Agjencia e kontrollit të sëmundjeve në Gjermani ka thënë se 76,414 raste të tjera u raportuan në 24 orët e fundit, që shënon sërish një rekord të ri të rasteve pozitive.