Jeta në Gjermani

Aeroporti i Berlinit do të mbyllet në mars 2021

Ish-aeroporti Schönefeld është vendosur të ndalojë operacionet në mars të vitit 2021 në një përpjekje për të ulur kostot.

Meqenëse aeroporti i Berlinit të Brandenburgut (BER) u hap pas një vonese nëntëvjeçare më 31 tetor, Aeroporti Schönefeld (SXF) automatikisht u bë Terminali 5 i BER. Por, në dritën e zvogëlimit të numrit të pasagjerëve, Schönefeld pritet të mbyllet në mars 2021. Sidoqoftë, ish-aeroporti, i njohur për të qenë një qendër për fluturimet me zbritje në jug të Berlinit, fillimisht do të mbyllet për një vit, përpara se komiteti i aeroportit BER të shqyrtojë nëse do ta mbajë atë të mbyllur përgjithmonë, shkruan thelocal.de, përcjell albinfo.ch.

“Ne duhet të mendojmë nëse kemi vërtet nevojë për T5 në 2021”, tha shefi i aeroportit Lütke Daldrup. Ai vuri në dukje se trafiku i aeroportit në Berlin në vitin 2020 ka qenë vetëm një e dhjeta e asaj që ishte viti më parë.

“Të gjithë aeroportet gjermane së bashku presin një rënie të fitimeve prej 75 për qind në vitin 2020 dhe një rënie prej 65 për qind në 2021 krahasuar me 2019”, tha Daldrup.

Trafiku i fluturimeve aktualisht po përjeton një rënie dramatike si në pranverë, mes një bllokimi më të rreptë në Gjermani, tha Daldrup.

Trafiku ajror përjetoi një ringjallje të shkurtër gjatë verës. Aeroporti verior i Berlinit pati fluturimin e tij të fundit më 8 nëntor, përcjell tutje albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI