Kosova

Ambasadori gjerman Heldt paralajmëron takim bilateral për çështjen e vizave

Ambasadori gjerman Kosovë, Christian Heldt, ka deklaruar sot se Gjermania dhe Kosova janë duke u përgatitur për takimin bilateral, ku do diskutohet për liberalizimin e vizave. 

Këto komente Heldt i bëri gjatë një vizite Novobërdë, ku është restauruar Kalaja e Artanës. 

Ai pohoi se për këtë çështje ka pasur bisedime Qeverinë gjermane dhe se për detaje të tjera pajtimit kanë pasur kryeministri Haradinaj dhe ministri i Brendshëm i Gjermanisë, do ketë një takim radhës, shkruan kp, përcjell albinfo.ch. 

Për çështjen e liberalizimit vizave ka pasur bisedime  Qeverinë gjermane. Kryeministri i Kosovës e ka pasur një takim me ministrin e Brendshëm Gjermanisë, dhe atë takim janë marrë vesh detajet e tjera për këtë pajtim për çështjen e liberalizimit vizave, t’i diskutojnë takimet bilaterale dhe përgatitjet për këtë takim janë vazhdimësi”, tha ai.