Bota

Anija me emigrantë ankorohet në Itali, pavarësisht kundërshtimit nga Salvini

Më shumë se 40 emigrantë u nisën në një anije shpëtimi bamirësie në portin italian të Lampedusës gjatë ditës së sotme. Është varka e dytë, e cila po kundërshtohet nga ministri i Brendshëm i vendit, Matteo Salvini.

Të shtunën, “Alex” me flamur italian shpalli gjendjen e jashtëzakonshme dhe tha se po shkonte në Lampedusa, por Salvini hodhi poshtë thirrjet gjermane për Italinë për të hapur portet e saj.

Në një video të postuar në mediat sociale ai tha: “Dhe kështu, e dashur qeveria gjermane, unë nuk po rihap portet italiane, veçanërisht nëse më kërkoni mua. Kur ka një anije gjermane, atëherë kujdeseni për atë, ose vendosim të gjitha emigrantët në një autobus përpara ambasadës gjermane, kjo është e mjaftueshme dhe kjo vlen për francezët, holandezët dhe për këdo që mendon se çdo gjë mund të bëhet në Itali”.

Italia i kishte kërkuar Mediterranës të shkonte në Maltë, por bamirësia thotë se udhëtimi prej 11 orësh do të ishte shumë i gjatë në pikëpamje të asaj që ata e quanin “kushte të papërballueshme higjienike” në Alex.

Muajin e kaluar, partia e Ligës së djathtë e Salvinit paraqiti ligje që do të çonin në gjoba të rënda për çdo OJQ emigruese që hyn në ujërat italiane, përcjell Albinfo.ch.