Kosova

AP e NATO-s shqyrton kërkesën e Kosovës për statusin e anëtarit të asociuar

Asambleja Parlamentare e NATO-s do të nisë punimet më 25 maj në Sofje të Bullgarisë, ku do të shqyrtohet kërkesa e Kuvendit të Kosovës për avancimin e statusit nga vëzhgues parlamentar në anëtar të asociuar.

Kështu është bërë e ditur në agjendën e publikuar nga Asambleja Parlamentare e NATO-s, transmeton Albinfo.ch.

Në agjendë thuhet se Asambleja pritet të miratojë një reformë të thelluar të partneriteteve të saj dhe të vendosë për kërkesat e Maltës dhe Asamblesë së Kosovës për t’u bërë delegacione anëtare asociuese.

Ndër temat e forumit do të jenë sfidat në vendet e Ballkanit Perëndimor, së bashku me strategjitë për të mbështetur partnerët në rrezik.

“Sfidat e vazhdueshme në Ballkanin Perëndimor do të trajtohen, së bashku me strategjitë për të mbështetur partnerët në rrezik dhe për të rritur angazhimin me Jugun Global. Këto diskutime do të theksojnë përkushtimin e Asamblesë për stabilitetin në rajonet kyçe me interes strategjik, si dhe për të nxitur një dialog më të gjerë mbi sfidat globale”, thuhet në njoftimin e AP të NATO-s.

Pjesëmarrës në sesionin pranveror të Asamblesë Parlamentare të NATO-s do të jetë edhe një delegacion nga Kuvendi i Kosovës./Albinfo.ch