Lajme

“Apple” ka gati iPhone-t e rinj, së shpejti do të dalin në treg

Është bërë e ditur se iPhone 12 do të dalë shumë shpejt në treg. Zakonisht çdo vit që nga iPhone 5, smartphon-ët e rinj zbulohen në fillim të shtatorit. Por këtë vit gjërat janë ndryshe për iPhone, ashtu siç janë pothuajse për çdo gjë tjetër në planet.

Më e rëndësishme është se kur mund të dalë në treg telefoni i ri?

“Vitin e kaluar kemi nisur me shitjet e iPhone-t të rinj në fund të shtatori, ndërsa këtë vit presim që furnizimi të jetë i disponueshëm disa javë më vonë”, ka thënë Luca Maestri, CFO i “Apple”.

Sa javë më vonë? “Zakonisht Iphone del në shitje në dyqan në fund të shtatorit, unë mendoj maksimumi tri javë – katër, do të ishte një muaj, apo jo?”, shtoi Luca. Ky i fundit tha se vitin e kaluar ishte e premte, 20 shtator, kur dolën në treg telefonët e rinj, ndërsa tani mund të jetë 9 ose 16 tetor.

Herët apo vonë? Me siguri, “Apple” dëshiron sa më shpejt të jetë e mundur. Është periudha e blerjeve më të mëdha të viti, pasi është edhe sezoni i pushimeve dhe festave. Prandaj sa më shpejt, aq më mirë. “Apple” do të nxjerrë katër versione të iPhone këtë vit – 12, 12 Max, 12 Pro dhe 12 Pro Max, me madhësi të ekranit përkatësisht 5.4, 6.1, 6.1 dhe 6.7 inç.