Teatër

Artistët, peticion te Presidenti, kërkojnë teatër të ri

“Ne aktorët, regjisorët dhe përfaqësuesit e artit skenik shqiptar dëshirojmë t’iu bëjmë me dije dhe të shprehim vullnetin tonë me anë të këtij peticioni të hapur, se jemi për ndërtimin e një Teatri të ri Kombëtar, bashkëkohor dhe modern, që t’i shërbejë gjithë komunitetit artistik teatror dhe publikut artdashës”, thuhet në letër.

Në një kohë që disa prej artistëve vijojnë të protestojnë kundër shembjes së godinës së Teatrit Kombëtar, një grup artistësh i kanë dërguar një peticion presidentit Ilir Meta dhe krerëve më të lartë të shtetit shqiptar, si dhe delegacionit të Komisionit Evropian në Tiranë, ku shprehen pro ndërtimit të një teatri të ri. Në peticionin e firmosur nga emrat e mëdhenj të skenës shqiptare, kërkohet që të mos humbet kohë, por të nisë sa më parë ndërtimi i teatrit të ri. Mes emrave që kanë firmosur peticionin janë aktorët Robert Ndrenika, Luftar Paja, Alfred Trebicka, Leka Bungo, Albert Minga, Arben Derhemi, Zamira Kita, etj.

“Ne aktorët, regjisorët dhe përfaqësuesit e artit skenik shqiptar dëshirojmë t’iu bëjmë me dije dhe të shprehim vullnetin tonë me anë të këtij peticioni të hapur, se jemi për ndërtimin e një Teatri të ri Kombëtar, bashkëkohor dhe modern, që t’i shërbejë gjithë komunitetit artistik teatror dhe publikut artdashës”, thuhet në letër.

Por debat për teatRin kq asur në Këshillin Bashkiak të Tiranës.