Lajme

Asetet e bankave private zvicerane bien me 11%

Asetet nën menaxhim në vitin 2022 shënuan ranie, sipas një raporti të firmës konsulente KPMG.

Bankat private zvicerane nuk ishin në gjendje të përsërisnin performancën e tyre solide të fundit të vitit 2021, e cila u nxit nga hyrjet e forta të parave të reja dhe një performancë e mirë investimi. Vitin e kaluar, flukset hyrëse u thanë dhe performanca ishte negative, duke marrë totalin e aktiveve nën menaxhim (AUM) nga 3,259 miliardë CHF në fund të 2021-ës, në 2,898 miliardë CHF në dhjetor 2022 (-11%), sipas një studimi të KPMG të publikuar të martën.

Numri i bankave private të krijuara në Zvicër ka rënë në mënyrë të vazhdueshme gjatë dekadës së fundit. Krahasuar me 161 objekte në vitin 2010, numri ka rënë në 89 në fillim të këtij viti. Bankat e vogla private me më pak se 10 miliardë CHF aktive nën menaxhim janë goditur veçanërisht rëndë, duke rënë nga 122 në 56 në hapësirën e 13 vjetëve, përcjell tutje albinfo.ch.