Kosova

Austria kërkon progres në dialogun Kosovë-Serbi

Ministrja e Jashtme e Kosovës Donika Gërvalla është pritur në takim nga homologu austriak, Alexander Schallenberg me të cilin diskutuan rreth thellimit të bashkëpunimit bilateral dhe mbështetjen e Kosovës në procesin e integrimit në Bashkimin Evropian.

“Ministrja Gërvalla e njoftoi homologun austriak rreth proceseve të brendshme politike në vend, duke prezantuar progresin e arritur në demokratizim, sundim të ligjit, rritje ekonomike, respektim të të drejtave të njeriut, liri të mediave dhe infrastrukturë moderne për investime ndërkombëtare”, thuhet në njoftimin e MPJ-së, transmeton albinfo.ch.

Poashtu bëhet e ditur sr temë tjetër me rëndësi e diskutuar mes dy mistrave ishte edhe informimi në detaje rreth veprimeve destabilizuese të Serbisë, si sulmi në Banjskë, sulmi ndaj KFOR-it dhe veprimeve tjera që rrezikojnë paqen dhe stabilitetin në Ballkanin Perëndimor.

Ndërsa kryediplomati austriak kërkoi progres në dialog.

“Kosova ka qenë tradicionalisht partner i afërt i Austrisë në Ballkanin Perëndimor. Dhe me partnerët mund të flasësh hapur, dhe kështu edhe bëmë. Mesazhi im ndaj homologes sime ishte i qartë: nevojitet progres i shpejtë në dialogun Kosovë-Serbi, që është normalizimi i marrëdhënieve me Serbinë fqinje. Por kjo kërkon përkushtim konstruktiv, të dy palët duhet të lëvizin”, ka thënë Schallenberg