Lajme

Austriakët flasin gjuhën angleze më së miri

Sipas Indeksit të aftësisë angleze EF (EPI)

Austria është shtëpia e folësve të dytë më të mirë të gjuhës angleze në mbarë botën, sipas edicionit të fundit të sondazhit vjetor nga Education First, transemton albinfo.ch.

Zvicra është në vendin e 25-të nga 112 vende në një studim që rendit se sa mirë mund të komunikojnë vendasit në anglisht.

Indeksi i aftësisë angleze EF (EPI) zbuloi se kantonet gjermanishtfolëse dhe Ticino performuan mesatarisht më mirë se rajonet frëngjishtfolëse. Kantoni i Cyrihut ka arritur rezultatet më të mira.

Në anën frëngjisht-folëse, Vaud ka aftësitë më të mira në anglisht, por Gjeneva regjistroi rezultatet më të mira të përgjithshme.

“Sistemi arsimor zviceran, i cili promovon gramatikën dhe leksikoren, duhet t’i kushtojë më shumë rëndësi pjesëmarrjes aktive të nxënësve dhe praktikës gojore të gjuhës në mënyrë që të arrijë në 15-shen më të mirë”, tha drejtori i EF Fred Pralong.

Ndër fqinjët e saj, Austria (vendi i dytë) dhe Gjermania (11) ia kaluan Zvicrës në rrjedhshmërinë e anglishtes. Franca, megjithatë, është në pozitën e 31-të në sondazh dhe Italia në të 35-tën.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI