Kosova

Aventura në natyrë është për të gjithë

Ofrojnë ecje në natyrë, kajak, kamping, çiklizëm malor, ecje nëpër dëborë (snowshoeing), skitouring. Ti vetëm ke për të zgjedhur.Rajonet e preferuara janë Alpet Shqiptare dhe Malet e Sharrit, me aktivitete të mundshme në Kosovë, Shqipëri, Mal të Zi dhe Maqedoni të Veriut.

supercampers

Çiklizëm & kajak në Drinin e Bardhë

Qendra e Prizrenit nuk është i vetmi atraksion atje. Mund të eksplorosh segmentin tonë të preferuar të Drinit të Bardhë – Kanionin e Nashecit. Nisemi nga qendra e Prizrenit me biçikletë rreth 30-40 minuta. Rruga është piktoreske dhe e qetë. Në Nashec nisim lundrimin me kajake përmes kanionit për 1-2 orë. Kthimi në Prizren nga e njëjta rrugë. Kjo paketë përfshin: guidën, biçikletë me helmetë, kajaken me lopata dhe jelek shpëtimi.

supercampers

Ecje & çiklizëm në Parkun Kombëtar të Sharrit

A e keni ditur se Malet e Sharrit shtrihen përgjatë kufirit Kosovë – Maqedoni e Veriut dhe prekin edhe Shqipërinë? Gjatë këtij turi një ditor do të shohim nga toka e Kosovës disa liqene të bukura në Maqedoninë e Veriut. Nisja bëhet nga Prizreni, udhëtojmë 30-40 minuta deri në Gurin e Zi. Prej aty nis ecja (hiking) rreth 4 orë (në dy drejtime) për në majën Skarpa ku do të pushojmë dhe shijojmë natyrën. Kthimi në Prizren me biçikletë (90% teposhtëzë). Kjo paketë përfshin guidën, biçikletën malore me helmetë dhe transportin për tek Guri i Zi (Zaplluxhë, Dragash).

Supercampers 

Foto: PPSE Kosova

Artikulli  është publikuar në magazinës albinfo.ch, numrin special të verës 2020 (Qershor-Korrik)