Lajme

Avokatja shqiptare nga Universiteti Oxford, ligjeratë për “Gjykatën Penale Ndërkombëtare”

Shqiptarja e quajtur Rudina Jasini është avokate dhe studiuese e së drejtës penale ndërkombëtare dhe e të drejtave të njeriut pranë Fakultetit të Drejtësisë në Universitetin e Oxford-it në Britaninë e Madhe, shkruan albinfo.ch.

Shqiptarja e quajtur, Rudina Jasini, juriste dhe pedagoge në Universitetin e Oksfordit, padyshim është ndër më të suksesshmet jashtë vendit.

Në datën 9 korrik, ajo është e ftuar nga Shkolla Shqiptare e Administratës Publike për një ligjeratë online me temë: “Zhvillimi i drejtësisë penale ndërkombëtare nga tribunali i Nurembergut deri në themelimin e Gjykatës Penale Ndërkombëtare”.

Rudina Jasini është avokate dhe studiuese e së drejtës penale ndërkombëtare dhe e të drejtave të njeriut. Aktualisht ajo është studiuese pranë Fakultetit të Drejtësisë në Universitetin e Oxford-it dhe është e angazhuar në drejtimin e një projekti të Këshillit Kërkimor Ekonomik Social të Mbretërisë së Bashkuar, transmeton albinfo.ch.

“Impakti i Pjesëmarrjes së Viktimave në Gjykatën Ndërkombëtare Penale: Zhvillimi i Platformave për Bashkëpunim” në bashkëpunim me Zyrën e Përfaqësimit Ligjor të Viktimave dhe Dhomën e Avokatisë pranë Gjykatës Penale Ndërkombëtare. Rudina ka mbaruar studimet për doktoraturë (PhD) dhe Master (MSc) në Kriminologji dhe Drejtësi Penale në Universitetin e Oxford-it.

Gjithashtu, ajo ka mbaruar studimet për Master (LLM) në të Drejtën Ndërkombëtare në Fakultetin e Drejtësisë, Universiteti i Georgetown, si dhe studimet për drejtësi në Fakultetin e Drejtësisë, Universiteti i Tiranës. /Albinfo.ch

Fotografia e ASPA - Shkolla Shqiptare e Administrates Publike


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI