Financa

Banka Evropiane prezanton bankënotat e reja 100 dhe 200 euro

 Bankënotat  e reja 100 dhe 200 euro duhet të lëshohen në qarkullim më 28 maj të vitit të ardhshëm, njoftoi sot Banka Qendrore Evropiane (ECB).

Pamja e kartëmonedhave të reja është prezantuar sot pasdite nga drejtori i Bankës Qendrore Evropiane, Michael Rarsch.

Bankënotat e reja do të jenë shumë të vështira për falsifikim. Shënimet 100 dhe 200 euro tani përfshijnë një hologram satelit dhe një numër të rishikuar smerald, përcjell albinfo.ch.

Në majë të shiritit të filmit është një hologram satelit, në të cilin simbolet e vogla të euros lëvizin rreth vlerës. Shiriti gjithashtu përmban portretin e Evropës, një motiv arkitekturor dhe një simbol të madh të euros.

BQE tashmë ka lëshuar serinë e kartëmonedhave:  pesë, 10, 20 dhe 50 eurove.

(AP Photo/Michael Probst)