Ekonomi

BB nuk sheh rrezik nga blerja e “Telekom Albania” nga Serbia

Mediet në Tiranë raportuan se zyrtarë të lartë të qeverisë shqiptare nuk e kanë mirëpritur ofertën e kompanisë serbe të telefonisë Telekom Serbia për të qenë pjesë e tregut shqiptar të telefonisë.

Banka Botërore nuk sheh asnjë rrezik që kompania serbe “Telekom Serbia” të blejë kompaninë shqiptare “Telekom Albania”. Hilda Shijaku nga Banka Botërore thë se me rëndësi është që kompania të ndjekë rregullat e tregut.

“Me rëndësi është që të ndjekin rregullat e tregut dhe konkurrueshmërisë në treg të vijojë dhe të monitorohet nga autoritetet vendëse. Sa i takon ndryshimit të kapitalit, nuk shikojmë pasojë’, ka thënë Shijaku gjatë prezantimit të raportit të Bankës Botërore për Ballkanin Perëndimor.

Mediet në Tiranë raportuan se zyrtarë të lartë të qeverisë shqiptare nuk e kanë mirëpritur ofertën e kompanisë serbe të telefonisë Telekom Serbia për të qenë pjesë e tregut shqiptar të telefonisë.