Lajme

BE-ja i vendos sanksione arit rus

BE-ja këtë herë u ka vendosur sanksione importeve të arit, të cilat janë në fokus të Komisionit Evropian. Metali i çmuar shihet si një element kyç i eksporteve nga Rusia, tansmeton albinfo.ch.

Dhe, në fakt, është malli më i eksportuar pas lëndëve që kanë të bëjnë me energjinë, me vlerë 18.5 miliardë euro në vit.

Kufizimet e propozuara janë prezantuar si një paketë për të forcuar masat e mëparshme të marra nga 27 vendet anëtare dhe për t’i përshtatur ato në linjë me vendimet e G7-s.

“Ajo mbi të cilën Komisioni Evropian po punon aktualisht nuk është një tjetër paketë sanksionesh, por një nismë për të çuar paketat e mëparshme drejt një unifikimi, në mënyrë që të parandalojmë çdo mundësi përplasjeje mes vendeve anëtare dhe për të bllokuar rrugët përmes të cilave shmangen sanksionet e mëparshme. Gjithashtu, një tjetër synim është përshtatja e këtyre masave me përfundimet e samitit të G7-s”, u shpreh ai, transmeton tutje albinfo.ch.