Lajme

Bien çmimet e energjisë elektrike

Çmimet e shtitjes me shumicë të energjisë elektrike kanë rënë nën 100 euro për megavat/orë në Greqi për herë të parë në gati 18 muaj.

Çmimi i energjisë elektrike për ditën e mërkurë në bursën greke të energjisë është vendosur 86,77 euro/MWh, duke rënë nën nivelin 100 euro për herë të parë nga gushti 2021.

Analistët e tregut iu atribuojnë këtë zhvillim një sërë faktorësh, si rritja e burimeve të rinovueshme në energjinë mikse (të cilat së bashku me hidrocentralet, pjesa e tyre kaloi në 61% të totalit), kushtet e mira të motit dhe një rënie të mprehtë të çmimeve të gazit natyror në tregjet globale, aktualisht në 55 euro megavat/orë.

Çmimet ranë me 35% për të dytën ditë radhazi./ Ekathimerini