Ekonomi

Bitcoin me shifra rekorde

Çmimi i parasë digjitale, Bitcoin, ka arritur shifra rekorde, duke kaluar vlerën e 6000 dollarëve.

Të mërkurën, sipas Bloombergut, vlera e parasë digjitale arriti në 6649 dollarë.

Vlera totale e Bitcoinit në botë tani është 110 miliardë dollarë dhe vlera e tij është rritur për më shumë se shtatëfish në krahasim me dollarin në vitin e fundit.

Bitcoin ishte lansuar në janar të vitit 2009, transmeton Albinfo.ch. vlera e tij më e vogël ishte në qershor të 2013 vetëm 100 dollarë dhe nën 1000 dollarë në këtë janar. Megjithatë, në gusht ajo shpërtheu duke kaluar vlerën e 3400 dollarëve.

Biznesi që mundëson shkëmbimet tregtare përmes parasë digjitale raportohet se tani ka 35000  deri 50000 përdorues të rinj në ditë.