Lajme

Borxhi i sigurimeve shëndetësore të Zvicrës, më i larti ndonjëherë

Një numër në rritje i njerëzve në Zvicër nuk janë në gjendje të paguajnë sigurimin e detyrueshëm shëndetësor, sepse nuk mund të përballojnë këtë shpenzim, përcjell albinfo.ch.

Si rezultat, deri në fund të vitit 2023, 44 milionë franga u detyroheshin ofruesve të sigurimeve, sipas shifrave të publikuara nga Shërbimi i Këshillimit të Borxhit.

Dhe shumat janë më të larta në kantonet, ku sigurimi është më i shtrenjtë.

Për shembull, në Basel-City, ku një premi mesatare mujore është 426 franga, borxhi arrin në 17,327 franga – më i larti në Zvicër.

Ndërkohë në Uri, ku normat mesatare janë 254 franga, ‘vetëm’ 3520 franga u nënshtrohen procedurave të mbledhjes së borxhit.