Koronavirusi: çast pas çasti

Britani e Madhe: Afër 80 përqind e atyre që dalin pozitiv s’kanë fare simptoma

Vetëm 22 përqind e njerëzve që kanë dalë pozitiv me koronavirus kanë të shfaqura simptoma në ditën që kryhet testimi.

Kështu ka njoftuar Zyra Kombëtare e Statistikave në Britani të Madhe, raporton BBC.

Kjo tregon rëndësinë e “transmetimit asimptomatik” – përhapjen e virusit nga njerëz që nuk janë të vetëdijshëm se nuk po e bartin atë.

Stafi shëndetësor dhe kujdesit social duket se janë më të prirë për të dalë pozitivë.

Numri I vdekjeve në Britani të Madhe ka shënuar rënie në mesatareve për të dytën javë me radhë