Bota

Britani: Papunësia, në nivelin më të ulët që nga 1974-a

Norma e papunësisë Britaninë e Madhe shënon nivelin ulët nga 1974, me 3,8% tremujorin e parë, shenjë e ekuilibrit tregut punës pavarësisht Brexit, pa fshehur pabarazitë vend. 

Disa ekonomistë sqarojnë, ndër tjera, dhënat pozitive papunësisë nga vendimi i bizneseve për punësuar tepër sesa për nisur projekte reja investimesh, marrë parasysh situatën e paqartë daljes nga BE-ja. 

Fillimisht e planifikuar fund marsit, Brexit u shty fund tetorit, marrë konsideratë ngërçin politik vend, shkruan ata, përcjell albinfo.ch. 

Fleksibiliteti i tregut punës e bën lehtë ndarjen kompani – punonjës. 

dhënat pozitive punësimit nuk fshehin një nivel shqetësues pabarazive ekonomike dhe shoqërore. Sindikata e fuqishme TUC ngriti alarmin një anketim zhvilluar sot për nivelin e pagave gjithnjë e ulëta krahasim me ato përpara krizës financiare, veçanërisht sektorin publik.