Kuriozitete

Cilat janë kërkesat e pazakonta të të pasurve

Pavarësisht nëse ata janë duke rregulluar darka private prej 300 mijë dollarësh me kuzhinierë të famshëm ose kampe luksoze efemere në stepat e Saharasë veriore, agjentët e udhëtimeve luksoze dhe shërbimet e portierit arrijnë ta bëjnë të pamundurën një realitet.

Verën e kaluar, shërbimi portier luksoz Element Lifestyle siguroi çelësin e Sistine Chapel në mënyrë që një familje prej gjashtë personash nga Nju Jorku të mund të hapë dyert dhe të shijojë vetëm punën artistike mahnitëse të Michelangelo, një përvojë që kushtoi afërsisht 75 mijë dollarë amerikanë.

Në një fluturim për në Seul, specialistët e udhëtimit të Azisë në Remote Lands ndihmuan një familje të shquar koreano-amerikane prej katër vetash të blinin të 12 vendet e Klasit të Parë, me rreth 20 mijë dollarë për vend, në Korean Air në mënyrë që të mund të shijonin kabinën privatisht.

Kur një familje harroi të merrte një vizë Mianmar për një nga fëmijët e tyre, rregullatori lokal i ndërmarrjes së udhëtimit çmim fitues Red Savannah thuhet se arriti të bindë kreun e emigracionit në Yangon të aprovojë formularët ndërsa klientët ishin në ajër. Kur udhëtarët zbritën, viza po i priste, transmeton Scan, përcjell albinfo.ch.

Në Islandë, specialisti i udhëtimit për aventura luksoze Black Tomato bëri një propozim të ëndërruar duke fshehur një unazë diamanti brenda një shpelle akulli për ta zbuluar nusja e ardhshme.

Në një udhëtim tjetër, Black Tomato dërgoi një kinematograf Hollivudian, i cili kishte filmuar blockbusters si “Star Wars” dhe “Interstellar”, për të xhiruar një familje në odisenë e tyre gjashtë javore me vela nëpër ishujt Indonezian. Në total, grupi shpenzoi afërsisht 665 mijw dollarë amerikanë.

Udhëtarët super-elitë mund të lejohen të shkojnë kudo dhe të bëjnë gjithçka, por shpesh mbështeten tek ekipet e ekspertëve të udhëtimit shumë të aftë, përshtatës dhe krijues për ta realizuar atë.

“Arsyeja e vetme që ndonjë nga këto gjëra është e mundur është se ne kemi një rrjet fantastik të rregulluesve në të gjithë botën, të cilët na njohin ne dhe llojet e përvojave që ne dëshirojmë të sigurojmë,” i thotë Tom Marchant, bashkë-themelues i Black Tomato, CNN Travel.