Zvicër

A do të ketë Zvicra këtë vit turistë?

Kërkesat e shumta të provave Covid mund t'i largojnë turistët

Ekspertët turistikë thonë se kërkesat e provave do t’i ndalojnë njerëzit të vijnë në Zvicër këtë verë, transmeton albinfo.ch.

Duke pasur parasysh kostot e larta të testimit dhe lëshimit të certifikatave të udhëtimit, shumë familje të huaja nuk do të jenë në gjendje të pushojnë në Zvicër këtë vit, shkruajnë mediat në Zvicër.

Operatorët turistikë zviceranë po i kërkojnë qeverisë të heqë dorë nga testet më të kushtueshme PCR dhe të pranojë rezultatet e testit më pak të kushtueshëm të antigjenit.

Dhe paratë nuk janë arsyeja e vetme për kërkesën. “Një analizë laboratorike është e nevojshme për një provë PCR, e cila kërkon një kohë pritje shumë më të gjatë se sa testi i shpejtë. Kjo ndikon në aspektin organizativ të festës ”, sipas André Lüthi, kreu i agjencisë turistike Globetrotter.

Sidoqoftë, testet nuk kërkohen më për vizitorët e huaj që mund të provojnë se janë vaksinuar plotësisht brenda gjashtë muajve të mbërritjes së tyre në Zvicër, transmeton albinfo.ch.

Vendet e vetme që nuk përjashtohen nga kërkesa për provë janë Brazili, Kanada, India, Afrika e Jugut, Nepali dhe Britania e Madhe. Arritjet nga këto rajone gjithashtu kërkohet të bëjnë karantinë kur vijnë në Zvicër. /Albinfo.ch