Lajme

Cilat janë qytetet zvicerane më inteligjente në botë ?

IMD Smart City Index tregon se Singapori është qyteti më i zgjuar në botë. Indeksi është zhvilluar nga Shkolla zvicerane e Biznesit IMD dhe Universiteti i Teknologjisë dhe Dizajnit në Singapor, dhe rendit qytetet sipas intelegjencës,, duke marrë për bazë shumë parametra.

Në këtë rast “intelegjent” përcaktohet si një mjedis urban që përdor teknologjinë për të ushtruar avantazhe dhe për të zvogëluar disavantazhet e urbanizimit. Singapori pasohet nga Cyrihu, Oslo, Gjeneva dhe Kopenhaga, shkruan albinfo.ch.

Rezultatet e studimit gjithashtu erdhën nga një studim i 102 qyteteve, dhe çështjet kryesore ishin të lidhura me infrastrukturën ekzistuese, teknologjinë, shëndetin dhe sigurinë, lëvizshmërinë etj. Singapori ka treguar një vlerësim të pashmangshëm për pothuajse të gjitha çështjet.