Kosova

‘CNN Travel’ sugjeron Shqipërinë mes 24 destinacioneve më të bukura për t’u vizituar gjatë 2024-ës

E vendosur në bregdetin e Adriatikut, midis Greqisë dhe Malit të Zi, është për t’u habitur që Shqipëria nuk ishte kaq popullore si destinacion plazhi më parë. Por, çmimet e saj miqësore me portofolin kanë parë një lulëzim të turizmit gjatë viteve të fundit. Kështu e nis rrëfimin ‘CNN Travel” që zgjodhi 24 vende, mes tyre edhe Shqipërinë për t’u vizituar në vitin 2024.

Në vitin 2023 një numër rekord italianësh u dyndën në gjithë Adriatikun për pushimet e tyre të volitshme verore.

Në vitin 2024 pritet të hapet një aeroport i ri në Vlorë, në bregdet, që do të lehtësojë udhëtimet në plazh.

Por, Shqipëria ofron shumë më tepër sesa bregdetin e saj.

Vendi ka një kulturë të pasur, duke përfshirë historinë e krishterë dhe myslimane, me qendra historike në qytete, si Berati dhe Gjirokastër, si dhe peizazhe malore mahnitëse, Thethi është më i popullarizuari.

Në vitin 2023 Vjosa e Shqipërisë prej 168 miljesh (270 kilometrash) u shpall zyrtarisht parku i parë kombëtar i lumit të egër në Evropë

Shqipëria mori parkun e parë kombëtar të lumit të egër në Evropë, rreth lumit Vjosa prej 168 miljesh (270 kilometrash).