Kosova

Çun Lajçi: Mirush Kabashi, ikona më e dashur e skenës dhe e artit shqiptar

Ka vdekur në moshën 75 vjeçare aktori i njohur shqiptar, Mirush Kabashi, përcjell albinfo.ch.

Ai ka qenë njëri nga artistët më të dalluar me mbi 100 role në filma e teatër, duke lënë pas kështu një krijimtari të bujshme artistike.

 

Çun Lajçi ka reaguar menjëherë pas vdekjes së Mirush Kabashi duke e qujtur si ikona më e dashur e skenës dhe e artit shqiptar

“Lamtumurë artist!

Tash e dy vite ta ndollën vdekjën këta t’gjallët e vdekun, dhe sot tu paska ba boll me ndjellje ligësishë, me art që s’ditën të ta konsumojnë, me jetën e rreme nga të rremit që ndjellin zi!

– Dil andej Mirush, se atje do t’vimë ne që të deshtëm e do ta përfeksionojmë ate grimcë arti që s’arritëm ta ngrehim kurrë n’majen e duhun!

Por …

Dije, se nga sot e tutje për ty do t’thonë; – ai, po ai ishte i madh, gjeni ishte, yll arti i pashuar!

– Lamtumirë kolegu im, që viteve 98-ta u munduem t’ia zbusim dhimbjën Kosovës – ti me Kosovarin e Mitrushit unë me Plisin e Çunit”.