Lajme

Danimarka heq kërkesën nga format e aplikimit për nënshtetësi

Aplikantët për nënshtetësinë daneze nuk do të duhet të mbajnë mend çdo festë plazhi që ata kanë qenë në dekadën e fundit.

Një kërkesë për aplikantët për nënshtetësinë daneze për të dhënë detaje për çdo udhëtim të vetëm jashtë vendit për 12 vitet e fundit është hequr nga qeveria shkruan Jyllands-Posten.

Që nga viti 2017, njerëzve u është dashur të deklarojnë çdo udhëtim jashtë vendit që kanë marrë në 12 vitet e fundit në formularët e tyre të aplikimit, përfshirë pushimet e fundjavës dhe udhëtimet e tjera të shkurtra, siç janë pazaret për në Suedi apo Gjermani.

Kërkesa u bazua në kriteret ligjore për shtetësinë, të cilat përfshijnë të jetosh në Danimarkë vazhdimisht për të paktën nëntë vjet.

Por, Ministri i ri për Emigracionin dhe Integrimin Mattias Tesfaye beson se nuk ka nevojë të dokumentojë udhëtime të tilla të shkurtra, dhe për këtë arsye ata nuk do të kenë më nevojë të deklarohen në shkresa, përcjell albinfo.ch.

Procesi i aplikimit për nënshtetësinë tani ka dalë në qendër të vëmendjes dhe Tesfaye ka udhëzuar ministrinë e tij që të ndryshojë formularin e aplikimit.

Ky vendim nuk është pritur mirë nga opozita daneze.

Partia opozitare Liberale tha se do ta thërrasë Tesfaye në një konsultë parlamentare mbi ndryshimin në procesin e aplikimit, përcjell albinfo.ch.