Lajme

Dell shkurton më shumë se 6000 vende pune

Bëhet e ditur se Dell Technologies Inc (DELL.N) do të heqë rreth 6,650 vende pune, ose rreth 5% të fuqisë punëtore të saj globale, përcjell albinfo.ch.

E gjitha për shkak se kompania është dëmtuar nga rënia e kërkesës për kompjuterët e saj personal, raporton Bloomberg News.

Theksohet se kompania po përjeton kushte tregu që “vazhdojnë prodhojë një të ardhme të pasigurt”, shkroi bashkëshefi operativ Jeff Clarke, në një memo drejtuar punonjësve, thuhet në raport.

Masat e mëparshme të uljes së kostove, duke përfshirë një pauzë në punësim dhe kufizimet në udhëtim, nuk janë më të mjaftueshme, tha Clarke në memorandum.

Riorganizimet e departamenteve dhe shkurtimet e vendeve të punës janë një mundësi për të rritur efikasitetin, tha një zëdhënës i kompanisë për Bloomberg News.

Kompanitë nga Microsoft Corp (MSFT.O) tek Amazon.com Inc (AMZN.O) dhe Goldman Sachs Group Inc (GS.N) kanë shkurtuar mijëra vende pune kohët e fundit për të ndihmuar në zbutjen e një rënieje të kërkesës, pasi shpenzimet e konsumatorëve dhe të korporatave u tkurren për shkak të inflacionit të lartë dhe rritjes së normave të interesit.