Kuriozitete

Dhjetë fakte interesante rreth planetit Mars

Marsi është një ndër planetet e ngjashme me Tokën. Ky planet ka male, gropa e shpella sikur Toka. Andaj, është mirë t’i dini disa gjëra rreth “Planetit të kuq”.

Albinfo.ch ka përzgjedhur dhjetë fakte rreth Marsit nga seriousfacts.com.

Marsi është i njohur edhe si Planeti i kuq.

Marsi është planeti i katërt në distancë nga Dielli.

Marsi dhe planeti ynë ka përafërsisht të njëjtën tokë.

Temperatura e sipërfaqes së Marsit shkon nga -153 deri në 20 gradë Celsius.

Do të nevojiteshin gjashtë Mars-a për të mbushur sipërfaqen e Tokës.

SHBA realizoi misionin e parë të suksesshëm në Mars, në vitin 1964.

Marsi ka më pak gravitet krahasuar me Tokën.

Marsi ka stuhitë më të mëdha të pluhurit që zgjasin me muaj dhe mbulojnë tërë planetin.

Marsi ka pasur një oqean që mbulonte rreth 19 për qind të sipërfaqes së planetit.

Një vit në Mars zgjat sa 687 ditë të Tokës.