Kuriozitete

Dhjetë fakte rreth Holandës

Përtej famës së tulipanëve, Holanda ka edhe gjëra të tjera interesante. Albinfo.ch ka përzgjedhur dhjetë fakte rreth Holandës nga seriousfacts.com:

Popullsia në Holandë është rreth 17 milionë njerëz.

Në Holandë ka 20 parqe kombëtare.

Holanda është shteti i parë që ka legalizuar martesat mes personave të seksit të njejtë.

Amsterdami është ndër destinacionet turistike më të ngarkuara në Europë.

Holanda është e famshme për tulipanët, por thuhet se ata u importuan në Holandë nga osmanët.

Holanda është prodhuesi dhe eksportuesi më i madh në botë për tulipanë.

Lindjet në shtëpi janë të popullarizuara në Holandë, rreth 30 për qind e foshnjave lindin në shtëpi.

Ka rreth 1281 ura në Amsterdam.

Në shekullin 16, në Holandë ishte shpikur mikroskopi.

Në Holandë ka rreth 1000 muze.