Lajme

Dhoma e Kantoneve voton misionin e Swisscoy-t në Kosovë, edhe për tre vjet

Zvicra po kontribuon në sigurinë e Evropës, tha ministrja e Mbrojtjes, Viola Amherd. Një përshkallëzim në rajon do të rriste migracionin në Zvicër

Ushtria zvicerane duhet të vazhdojë misionin në Kosovë edhe për tre vjet. Të mërkurën, Dhoma e Kantoneve e Parlamentit të Zvicrës votoi në favor të zgjatjes së misionit Swisscoy deri në fund të vitit 2026.

Vendimi u mor sot, me 33 vota pro 2 kundër dhe 2 abstenime, transmeton albinfo.ch. Misioni në Kosovë është ende i nevojshëm për shkak të situatës së brishtë atje, ka thënë Andrea Gmür-Schönenberger (partia Die Mitte) në emër të komisionit këshillues. Tërheqja eventualed nuk do të pritej me mirëkuptim ndërkombëtar.

Zvicra me angazhimin e saj po kontribuon në sigurinë e Evropës, tha ministrja e Mbrojtjes, Viola Amherd, shkruan sda.ch. Një përshkallëzim në rajon do të rriste po ashtu shumë presionin e migracionit në Zvicër.

Duke qenë se situata është shumë e brishtë, mund të ketë nevojë për më shumë personel ushtrie, tha Amherd. Prandaj, Dhoma e Kantoneve ka vendosur të kërkoj rritjen e numrit maksimal të mundshëm për edhe 30 pjesëtarë të ushtrisë, përcjell albinfo.ch. Swisscoy aktualisht ka një maksimum prej 195 ushtarësh në Kosovë.

Çështja tani shkon në Dhomën Nacionale të parlamentit.