Kosova

Diaspora dërgoi mbi 1 miliard euro për 11 muaj

Raportohet se gjatë muajit nëntor mërgimtarët shqiptarë kanë dërguar 101.3 milionë euro remitanca, shkruan albinfo.ch.

Referuar raportit për 11 muaj, dërgesat financiare të diasporës shkojnë në 1 miliard e 217 milionë euro, sipas të dhënave të fundit nga Banka Qendrore e Kosovës.

Krahasuar me 11 muajt e vitit paraprak, është regjistruar rritje prej 10.2 përqind.

Derisa vetëm për muajin nëntor nga 101.3 milionët – 65 përqind e tyre janë dërguar përmes institucioneve financiare jobankare, 19 përqind kanale të tjera dhe 16 përqind e mjeteve janë trensferuar përmes bankave.