Shqipëria

Diaspora dhe bizneset bavareze, letër të hapur Bashës për dhunën në protesta

Dhuna protestën e opozitës ka dëmtuar rëndë bizneset, sidomos turizmin. 

Për këtë arsye diaspora dhe bizneset bavareze i janë drejtuar me një letër hapur kreut Partisë Demokratike, Lulzim Basha, duke e apeluar ndikojë te simpatizantët e tij për ndaluar dhunën. 

“Kur shteti rrezikohet duhet veprojmë mençurisht  gjithë, ndërsa ju si opozitarë keni edhe obligim jo vetëm ligjor, por edhe moral ndikoni pozitivisht  Shqipëria fitojë imazh”, thuhet letër. 

“Ne, bizneset bavareze mbledhur rreth fondacionit Besa kërkojmë nga ju mënyrë imediate ndikoni te simpatizantët tuaj, cilët nuk janë te pakët, angazhoheni frymën e partive Popullore Europiane, familjes cilës i takon edhe Partia Demokratike”, vijon letra. 

“Disa nga bizneset tona punojmë me vite tëra suksesshëm dikasterin e Turizmit dhe Hotelerisë, prandaj kemi arsye fortë t’ju shkruajmë këtë letër. Disa klientë, cilët me shumë angazhim janë bindur vizitohet Shqipëria, pasi kanë prenotuar plazhin e Dhërmiut, kanë kërkuar tërhiqen këto prenotime, po deshët do t’jua argumentojmë edhe me dokumente”, theksohet letër. 

Diaspora dhe bizneset bavareze apelojnë edhe kryeministrin Edi Rama ulet me opozitën. 

Z. Rama gjithashtu i apelojmë uleni me opozitën dhe merreni vesh për Shqipërinë europiane. Gjithçka është e mundur qoftë se e doni Shqipërinë. Ne Diaspora nga Bavaria u jemi dispozicion vëllazërisht t’ju mbështesim pa kushte, vetëm Shqipëria përparojë. Sepse nëse Shqipëria është e fortë, është edhe Kosova”, thuhet letrën e dërguar në emër bizneseve kosovaro-bavareze nga nënkryetari dhe zëdhënësi, Ilir Seferi.