Ekspozita

Diaspora vazhdon të propozojë destinacione turistike dhe kulturore shqiptare

Diaspora, edhe në ditë të vështira, propozon vendet turistike dhe kulturën shqiptare në përgjithësi.

“Destination Albania” është projekti i promovimit të turizmit multikulturor shqiptarë në Zvicer. Ka në qendër pikasjen e vendeve turistike me shumë vlera.

Gjithashtu, destinacioni përfundimtar është të vizitohen “100 Fshatrat Turistike”, sipas programit turistik në Shqipëri, duke mundësar promovimin  në mënyrën më të mire të mundshme.

Qëllimi përfundimtar i këtij projekti është promovimi i ekonomisë shqiptare, investimi në turizëm dhe veçoritë kulturore të vendit tonë si: tradita, kultura dhe mikpritja.

Vlen të theksohet se “Destination Albania” është faqja e promovimit turistik kulturor i shoqatës “Swiss Albania Event”.

Aktivitetet e “Swiss Albania Event” do të jetë gjithëpërfshirëse në ngjarje dhe organizime, aty ku mund të promovohen këto vlera kuptimplote.

Duke qenë se Shqipëria është një destinacion, i cili ofron një varietet unik dhe kombinime të rralla peizazhesh, klime dhe kulture. Folklori i pasur, gastronomia e veçantë, historia mijëravjeçare dhe mikpritja e kthejnë çdo eskperiencë turistike në diçka unike dhe të veçantë, që rrallë mund të gjenden kështu në ndonjë vend tjetër.

Andaj ky është edhe qëllimi kryesor i “Swiss Albania Event”: të promovohen dhe të mos humbin rrënjët tona as nga bashkatdhetarët që jetojnë në diasporë. /Albinfo.ch

Fotografia e Destination Albania

Fotografia e Destination Albania

Fotografia e Destination Albania

Fotografia e Destination Albania

Fotografia e Destination Albania

Fotografia e Destination Albania

Fotografia e Destination Albania